– Allt från barn- och ungdomsidrott till idrott på elitnivå

Viktigt med barnens motion

I dagens samhälle med godis, chips och läsk till vardags och ett samhälle där människor, förvisso lever längre, men som väger allt mer, gäller det att se till hur vår framtid har det och därmed också se till att våra barn, som ska ta över, mår och utvecklas bra. Om man sitter stilla för mycket och äter mer än vad man ska riskerar man att snabbt gå upp i vikt, vilket inte är bra. Det är därför viktigt att våra barn rör på sig för att inte bli drabbade av det.

Att röra på sig kan man göra på olika sätt. På skolgymnastiken får barnen lära sig grunderna i idrott och hälsa och också lära sig att både aktiva kullekar och fotbollsmatcher är aktiv rörelse och därmed motion. Utöver den skolidrott man har kan man sedan komplettera med annan typ av träning. Då spelar det faktiskt ingen roll vad för typ av sport det är, så länge man är aktiv, rör på sig och blir svettig har man uppnått det målet. Det finns några grundstenar för motion och det är:

  • Att man ska vara aktiv och bli svettig under träningspasset.
  • Att man ska utöva sporten/träningen minst ett par gånger i veckan.
  • Att det är bra med varierade träningsformer.
  • Att orka sin vardag gäller det att ha en bra kondition, vilket uppnås med hjälp av träning.
  • Att man blir bättre på sin sport ju mer man tränar den.

 

Låt barnen pröva olika idrotter

Med varierad idrott menas att alla människor passar för olika saker. På skolgymnastiken får barnen pröva på all typ av idrott såsom bollsporter, kullekar, orientering och hinderbanor, men alla barn passar inte för alla typer av dessa idrotter. Vissa barn kanske passar mer för bollsporter medan andra passar mer för friidrott. I vilket fall kan det vara smart att låta sitt barn få pröva på lite av allt möjligt och sedan låta dem själva få bestämma vad för typ av idrott de vill utöva. Vissa träningsklubbar och föreningar brukar ha vissa tider på året olika prövotider för barn och ungdomar, som då får pröva på sin sport.

För att barnen ska kunna utöva sin sport behöver de rätta kläderna. Att köpa kläder kan både vara svårt och dyrt i och med att alla barn behöver olika mycket saker och ting. Därför kan det vara smart att köpa sina barns sportkläder på nätet, varför inte på Sportamore som erbjuder bra kläder till bra priser med slogan Sportamore – sport & mode på nätet.

Scroll to top