– Allt från barn- och ungdomsidrott till idrott på elitnivå

Köpa studsmatta tips

Planerar du och familjen att skaffa en studsmatta inför sommaren utelekar? Då finns det en hel del saker att tänka på för att ni ska göra ett så bra köp som möjligt. Här är några tips att tänka på.

Att ha en alldeles egen studsmatta hemma på tomten är förknippad med enorm lycka för otaligt många barn, men om det är tal om att skaffa en sådan finns det några sker ni bör tänka till kring. Till exempel innan ni ens börjar titta på vilken studsmatta som ska köpas in behöver ni sätta vissa regler för att barnen ska hoppa säkert och undvika att skada sig. Som vi tidigare skrivit om är det faktiskt 6 000 barn och vuxna som skadas just på trampoliner och studsmattor varje år, så att ha uppsatta regler som alla är överens om är inte enbart för att behålla husfriden genom att syskonen håller sams utan kan rent av rädda liv. Men vad ska man då tänka till kring när man ska köpa studsmattan? Det har faktiskt Expressen delat en video om med fyra konkreta tips. Håll tillgodo:

 

Tipsen från videon i text

Tänk på att inte köpa en för billig studsmatta utan välj efter hur säker den är, billigare varianter är till exempel inte lika stabila som de dyrare så säkerheten först alltså. Har du kollat upp vilken maxvikt studsmattan tål? Säkerställ att mattan håller på för antalet personer som ska hoppa på den och överskrid aldrig denna maxvikt av säkerhetsskäl. Vilken typ av hoppning vill ni göra på trampolinen eller studsmattan? En hård matta är perfekt för höga hopp och trick medan en mjuk funkar alldeles utmärkt när mattan ska användas för lek och lite gung.

När du köpt hem mattan: ställ den på stabil och plan mark, om detta ej finns på tomten redan bör du jämna marken så den blir plan och ställ gärna mattan i gräset så underlaget är mjukt.

Scroll to top