– Allt från barn- och ungdomsidrott till idrott på elitnivå

inomhussport

Träna mer med inomhussporter

Fördelarna med att träna vet de flesta om. Det finns åskådligt med positiva effekter av att hålla igång sin kropp. Det gäller både för den som gill träna utomhus och inomhus, då det är möjligt att hålla med på året runt.

Det finns många idéer och tankar om träning. För den som precis börjat att komma igång med sin träning är det möjligt att läsa tusentals olika artiklar, kommentarer och andra åsikter om hur träning ”borde” vara. Det är däremot viktigt att tänka på att träning ska utföras på det sätt som det känns bäst på.

Träning inne eller ute?

En vanlig debatt brukar uppstå kring inomhusträning och utomhusträning. Det finns gott om röster som gärna gör sig hörda om att utomhusträning är det bästa. Ingen kan förneka att det är skönt att vara ute. Men är det alltid så roligt att träna ute under pollensäsong eller andra jobbiga fenomen – som det svenska vädret?

Nej, för att träna bra går det utmärkt med att träna inomhus. De flesta träningsformerna som körs på utomhus går också att använda sig av inomhus. Bara på andra sätt. Cykling utförs genom att användaren sitter på en fast cykel. Det går inte att komma någon vart men däremot är träningen minst lika bra som på en cykel som skulle föras fram på en landsväg eller någon annanstans utomhus.

I samband med att smittan minskar på gym är det också en fördel. Gymmen är generellt bra för nybörjare. Det går att anpassa sin träningsvana och form till de tyngder och övningar som väljs.

Samtidigt finns det flera andra fördelar. För de som älskar tennis eller fotboll går det att spela året runt. Att spela på en härlig gräsplan är förvisso inte det samma inne på en inomhusplan. Men det är fortfarande ett utmärkt sätt för att hålla i formen.

Scroll to top