– Allt från barn- och ungdomsidrott till idrott på elitnivå

Barnsporter för alla!

Alla barn är inte intresserade av fotboll eller hockey, likaså är det inte många sporter i dagsläget som inkluderar både flickor och pojkar i samma lag – därför kan det vara roligt för ditt barn att pröva på enmanssport istället!

När de flesta utav oss var barn, var det antingen hockey eller fotbollen som lockade flest barn till idrott – men idag har trenden ändrats. Alla barn är inte lika intresserade av lagsporter som förr, men vill fortfarande utöva någon form av sport och då kan det vara roligt för dem att pröva på enmannasporter. Ett tips är till exempel att låta ditt barn pröva på tennis eller kanske bordstennis eftersom dessa sporter både går att spela själv och tillsammans i lagkamper, men framför allt är de roliga! Så varför inte klicka dig in på wookiesports.se och köpa grabben eller tjejen ett alldeles eget racket?

Fördelar med enmansport

  • Bygger självförtroende – du har ingen annan än dig själv att förlita dig på vilket gör att barnet måste lita på sig själv och sina egna beslut.
  • Lär ansvarstagande – när du inte kan förlita dig på att laget tar dig fram till seger måste du själv ta ansvar för att blir bra på den sport du utövar. Ett barn som inte kan gömma sig bakom ett lag utveckar en helt annan typ av ansvarskänsla när det är barnet själv som avgör om denne kommer vinna eller förlora i sin sport.
  • Motivation – det är roligt att klara saker själv och ett barn som själv har makten över sin sport blir motiverad till att göra bättre ifrån sig än vad barn som spelar i lag gör.

Bra för familjer med flera barn

För barn som lever i stora familjer kan det vara skönt att få göra någoting själv ibland, utan sina syskon. Och om man dessutom är det mellersta syskonet är det lätt att man inte får lika mycket uppmärksamhet hemma och bara därigenom kan en enmanssport vara något att fundera över då denna typ av sport ställer spelaren i centrum. Likaså kan vissa enmanssporter även spelas i lag så som tandemtennis och när man spelar en pingisturnering i lag – så dessa två sporter är perfekta för barn som både vill kunna spela sin sport ifred och spela i lag!

Scroll to top