– Allt från barn- och ungdomsidrott till idrott på elitnivå

Allt fler kalas slutar i tragedi – går det att kombinera sport och kalas?

Som förälder vill man inget annat än att sitt barn ska ha en bra födelsedag. Tyvärr har det blivit allt vanligare att ett kalas slutar med tårar istället för skratt. Ofta byggs en överdriven bild om vad som förväntas från ett barnkalas. Något som har lett till en kapplöpning mellan föräldrar om det perfekta kalaset.

Det är ingen sport

Barnkalas har kommit att bli relaterat till prestige bland föräldrar. En ökad press leder till att orimliga förväntningar om ett kalas byggs upp, något som i slutändan kan drabba barnen. För allt fler barn har blivit drabbade under de senaste åren. Tyvärr gäller det ofta kalas där de inbjudna barnen inte dyker upp. Det kan till exempel bero på att kalasen som arrangeras blir för dyra för föräldrar – något som kan vara relaterat till vad som förväntas av ett barnkalas. Men nu används nya teknologier för att lösa situationen.

Sociala medier

I kalas där inga barn dyker upp har föräldrar använt sig av Facebook för att i sista sekund rädda kalaset. En av de barnen som bjöd in på kalas var Toxey. I hans fall kom ingen av de inbjudna barnen – men än en gång blev sociala medier lösningen på problemet1081657-sundsvall-dragons-vs-uppsala-basket. Två dagar senare kom – som ett resultat av en utannonsering hos Arkansaspolisens Facebooksida – en hel grupp poliser och firade pojken. Genom kommentarsfältet hos Arkansaspolisens inlägg gratulerade även människor från hela världen pojken.

Barnkalas och idrott?

Att barn behöver röra på sig mer än något som sedan länge är välkänt. Men att kombinera ett barnkalas med idrott? Då gäller det att förena nytta med nöje. Det var något det svenska herrlandslaget i Basket lyckades med då de bjöd in ett tjugotal barn in under en söndag tidigare i år för lite spel. Förutom att barn fick möta sina idoler fick de även chansen att spela en match mot dem. Men mot den 214 cm långa landslagsstjärnan Joakim Kjellbom var det svårt för barnen att vinna bollen. Stjärnan var positivt inställd till kalas och menar att det är ett perfekt tillfälle för barn att träffa positiva förebilder.

Scroll to top